ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημ. Λιάκος: Ο τεχνοκράτης της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης

Δημ. Λιάκος: Ο τεχνοκράτης της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης

Θεωρείται ένα από τα ισχυρά "όπλα" της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Με άριστη γνώση και κυρίως επίγνωση της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, χαρακτηρίζεται ακόμη και από εκπρόσωπους των θεσμών ως μια ιδιαίτερη περίπτωση.

Ο λόγος για τον 43χρόνο γενικό γραμματέα του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και στενό συνεργάτη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, Δημήτρη Λιάκο.

Ο κ. Λιάκος έχει αναλάβει σημαντικές επαφές, ακόμη και κατά την προεκλογική περίοδο, με ανθρώπους ξένων θεσμικών και έχει συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του οικονομικού προγράμματος πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικές του προτάσεις αποτελούν: η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας, η δημιουργία του Ταμείου Εθνικού Πλούτου στα πλαίσια των ευρωπαϊκών Sovereign Fund και στοχευμένες προτάσεις στο πλαίσιο της φορολογικής πολιτικής, με στόχο τη διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού πλαισίου για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Με μεγάλη εμπειρία σε θέσεις ευθύνης του ιδιωτικού τομέα στο κομμάτι της διαχείρισης κεφαλαίων και συνεπώς άριστη γνώση των αναγκών της αγοράς κάθε στιγμή, ο κ. Λιάκος είναι αναπόσπαστο μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης από την έναρξη των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι προτάσεις και οι τοποθετήσεις του κ. Λιάκου ακούγονται με ιδιαίτερη προσοχή τόσο από την πλευρά των θεσμών, τόσο και από την πλευρά υψηλότατων κλιμακίων της ελληνικής κυβέρνησης.

Mαζί με τους Γιώργο Χουλιαράκη, Φρασγκίσκο Κουτεντάκη, Τάκη Παυλόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, έχουν αναλάβει ένα κάτι παραπάνω από δύσκολο έργο αντιμετωπίζοντας προκλήσεις και προσκλήσεις που απαιτούν ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες.

Μια ιδιαίτερα δεμένη "ομάδα" από κάθε άποψη, χωρίς προκαταλήψεις και με έναν ιδιαίτερο σεβασμό μεταξύ των μελών της, γεγονός που δείχνει ποιότητα, κουλτούρα και ένα προσανατολισμό ιδιαίτερης αξίας για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
Κρίσιμο από κάθε άποψη στοίχημα για το μέλλον της χώρας, σε εποχές όπου η αντίληψη της πραγματικότητας και η άρτια γνώση αποτελούν υπέρ-όπλα πέρα από κάθε είδους αγκυλώσεις και ιδεοληψίες.-

Σχετικές ειδήσεις