ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήλωση – σοκ Έλληνα καθηγητή στη Bild: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει

Δήλωση – σοκ Έλληνα καθηγητή στη Bild: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει

Τη γνωστή προκλητική τακτική της συνεχίζει απτόητη η λαϊκίστικη εφημερίδα Bild. Στο πλαίσιο της εκστρατείας υπονόμευσης της ελληνικής προσπάθειας, φιλοξενεί συνέντευξη -κόλαφο του επιφανούς ακαδημαϊκού Γιώργου Βάμβουκα, χρησιμοποιώντας μία εύγλωττη φράση του ίδιου ως τίτλο της: «Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ Η BILD

«Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και η κυβέρνηση λέει ψέματα στο λαό», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας που επικαλείται τον καθηγητή του οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Βάμβουκα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ.Βάμβουκας τονίζει, μεταξύ άλλων, πως το συνολικό χρέος της Ελλάδας ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ ερωτώμενος για το «πότε θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα», απαντά «τώρα».

Bild copy

Ο καθηγητής χαρακτηρίζει την Ελλάδα «αποτυχημένο κράτος», σημειώνοντας πως «Το φορολογικό σύστημα δε λειτουργεί, υπάρχει μεγάλη διαφθροά και το 40% της ελληνικής οικονομίας είναι παραοικονομία». Ενώ καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση για διγλωσσία, επιμένοντας πως «άλλη γλώσσα χρησιμοποιεί στο εξωτερικό και άλλη στο εσωτερικό».

Ο κ. Βάμβουκας υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, βοήθεια και χρήματα», τονίζοντας πως η τρύπα στο δημόσιο ταμείο, αντί να μικραίνει, θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη: «Κάθε μήνα χάνουμε 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα είναι κατά μέσο όρο 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά οι δαπάνες ανέρχονται συνολικά στα 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ».

Σχετικές ειδήσεις