Δήλωση – σοκ Έλληνα καθηγητή στη Bild: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει

Νewsbomb

Δήλωση – σοκ Έλληνα καθηγητή στη Bild: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει

Τη γνωστή προκλητική τακτική της συνεχίζει απτόητη η λαϊκίστικη εφημερίδα Bild. Στο πλαίσιο της εκστρατείας υπονόμευσης της ελληνικής προσπάθειας, φιλοξενεί συνέντευξη - κόλαφο του επιφανούς ακαδημαϊκού Γιώργου Βάμβουκα, χρησιμοποιώντας μία εύγλωττη φράση του ίδιου ως τίτλο της: «Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ Η BILD

«Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και η κυβέρνηση λέει ψέματα στο λαό», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας που επικαλείται τον καθηγητή του οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Βάμβουκα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ.Βάμβουκας τονίζει, μεταξύ άλλων, πως το συνολικό χρέος της Ελλάδας ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ ερωτώμενος για το «πότε θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα», απαντά «τώρα».

Bild copy

Ο καθηγητής χαρακτηρίζει την Ελλάδα «αποτυχημένο κράτος», σημειώνοντας πως «Το φορολογικό σύστημα δε λειτουργεί, υπάρχει μεγάλη διαφθροά και το 40% της ελληνικής οικονομίας είναι παραοικονομία». Ενώ καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση για διγλωσσία, επιμένοντας πως «άλλη γλώσσα χρησιμοποιεί στο εξωτερικό και άλλη στο εσωτερικό».

Ο κ. Βάμβουκας υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, βοήθεια και χρήματα», τονίζοντας πως η τρύπα στο δημόσιο ταμείο, αντί να μικραίνει, θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη: «Κάθε μήνα χάνουμε 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα είναι κατά μέσο όρο 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά οι δαπάνες ανέρχονται συνολικά στα 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved