ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Έχει συντελεστεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-θεσμών

Μοσκοβισί: Έχει συντελεστεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-θεσμών

Για επί της ουσίας πρόοδο στις συνομιλίες της Ελλάδας με τους εταίρους, έκανε λόγο ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί σε δηλώσεις του από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται αναφέρθηκε στην πρόοδο, σημείωσε ωστόσο ότι ο χρόνος τρέχει» και πρόσθεσε ότι «ο χρόνος που απομένει για συμφωνία είναι περιορισμένος».

«Σημειώνουμε ουσιαστική πρόοδο και πρόοδο επί της ουσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί από το Βερολίνο και αναφέρθηκε ενδεικτικά στην προσέγγιση των δύο πλευρών στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον ΦΠΑ, στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και στην ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση.

Επίσης, σημείωσε ότι η Αθήνα συμμετέχει «πιο εποικοδομητικά» στη διαπραγμάτευση σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις και έκανε λόγο για θετικά μηνύματα στην μεταρρύθμιση στον τομέα του αερίου.

«Δεν έχουμε βεβαίως φθάσει στο τέλος. Πρέπει να επιταχύνουμε τον ρυθμό για να καταλήξουμε (σε συμφωνία). Έχουμε περιορισμένο χρόνο τώρα, περιορισμένο χρόνο και έχουμε ακομη πολύ σημαντική δουλειά να κάνουμε», συμπλήρωσε ο Επίτροπος και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα τρίτο πακέτο βοήθειας, ο κ. Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν αφορά κάτι τέτοιο, για να προσθέσει ότι οποιαδήποτε πιθανή νέα βοήθεια, μπορεί να συζητηθεί μόνο εφόσον ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα.

Σχετικές ειδήσεις