ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Δυναμιτίζει πάλι τις συνομιλίες

Σόιμπλε: Δυναμιτίζει πάλι τις συνομιλίες

Υπονομεύει και πάλι τις διαπραγματεύσεις ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως προχωρούν πολύ αργά, ενώ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν βάζει τέλος στην ταλαιπωρία του λαού.

Σε πολύ διαφορετικό μήκος κύματος από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία στην κοινή συνέντευξή της με τον Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως οι συνομιλίες προχωρούν γρήγορα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ «βλέπει» αργή εξέλιξη.

Ταυτόχρονα, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα, στην οποία να αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του κ. Τσίπρα με την Καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Σόιμπλε χαλάει το καλό κλίμα λέγοντας, σύμφωνα πάντα με τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters «μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού υποφέρει, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν βλέπει τι πρέπει να κάνει για να βάλει ένα τέλος στην ταλαιπωρία του».

Τη σχετική είδηση δημοσιοποίησε το Reuters, το οποίο επικαλέστηκε δύο Γερμανούς πολιτικούς, που συμμετείχαν στη σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών.

Κατά τη διάρκεια αυτής, ο κ. Σόιμπλε, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, πως οι συζητήσεις δεν βρίσκονται σε καθοριστικό σημείο.

Σημείωσε πάντως ότι δεν συντρέχει λόγος να ανοίγει συζήτηση για «σχέδιο Β», ούτε για τρίτο πακέτο βοήθειας.

Σχετικές ειδήσεις