ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Λαγκάρντ: Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Ευθυγραμμισμένη με τη σκληρή γραμμή των πιστωτών της Ελλάδας εμφανίστηκε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, που τόνισε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποτελεί ακόμα μια πιθανότητα.

Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η κυρία Λαγκάρντ υποστήριξε επίσης ότι ένα grexit, δεν θα είναι «περίπατος» αλλά δεν θα αποτελέσει το «τέλος του ευρώ».

Στη συνέντευξη, η οποία θα δημοσιοποιηθεί στην εφημερίδα που κυκλοφορεί αύριο 29 Μαΐου, εμφανίζεται απαισιόδοξη για την επίτευξη λύσης ως και την Κυριακή, όπως επιθυμεί η ελληνική πλευρά και προσθέτει ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν στην Ελλάδα.

Η κυρία Λαγκάρντ με τις δηλώσεις της …ακυρώνει τις συνομιλίες, λέγοντας πως υπήρξαν ενθαρρυντικά σημάδια πριν 10 ημέρες αλλά από τότε δεν σημειώθηκε πρόοδος και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν δάνεια στην Αθήνα, αν δεν παρουσιαστούν ξεκάθαρα οι μεταρρυθμίσεις.

Νωρίτερα, σήμερα (28/05/2015) η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD στο περιθώριο της συνόδου των κρατών της Ομάδα των Επτά (G7) στη Δρέσδη, εκτίμησε πως παρά το γεγονός ότι έχουν προχωρήσει τα πράγματα μένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει πριν η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της καταλήξουν σε συμφωνία.

Πρόσθεσε δε ότι πιστεύει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σχετικές ειδήσεις