ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Οι συζητήσεις Ελλάδας- πιστωτών θα προχωρήσουν με μια μεγάλη διαπραγμάτευση

WSJ: Οι συζητήσεις Ελλάδας- πιστωτών θα προχωρήσουν με μια μεγάλη διαπραγμάτευση

Το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους θίγει ο γνωστός δημοσιογράφος Σάιμον Νίξον με άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, εφόσον γίνει μια μεγάλη διαπραγμάτευση, η Αθήνα θα μπορούσε να συμφωνήσει στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες ζητά το ΔΝΤ. Το αντάλλαγμα θα ήταν να χαμηλώσει ο πήχης των απαιτήσεων για το δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσαν οι χώρες της ευρωζώνης να δεσμευτούν ότι θα προσφέρουν μακροπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, στοίχημα είναι να γίνουν όλες οι κινήσεις έγκαιρα, ώστε η Ελλάδα να αποφύγει χρεοκοπία από ένα «ατύχημα».

Επίσης, αναφέρει ο Νίξον, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν σαφώς περισσότερο τις πιθανές επιπτώσεις μίας ελληνικής χρεοκοπίας στην παγκόσμια οικονομία.

Ωστόσο, σημειώνει στο ίδιο άρθρο, οι πολιτικοί της Ευρωζώνης πείθονται όλο και περισσότερο ότι μία ελληνική χρεοκοπία δεν θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μία έξοδο από το ευρώ και έτσι δεν θα αποτελεί το τέλους του έτους.

Τελικά, αυτό μπορεί να είναι και ο μόνος τρόπος για να πείσουν την Αθήνα να αποδεχθεί τους αναγκαίους συμβιβασμούς, προσθέτει ο Νίξον.

Σχετικές ειδήσεις