ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα καταθέσει νέες προτάσεις

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα καταθέσει νέες προτάσεις

Εποικοδομητικές ήταν οι συνομιλίες ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους δανειστές αυτήν την εβδομάδα, όπως επιβεβαίωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ καθώς «οι διαφορές μειώθηκαν».

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής του Eurogroup δεν παρέλειψε να υποστηρίξει, στο περιθώριο συνεδρίου στο Άμστερνταμ, ότι η Αθήνα αναμένεται να παρουσιάσει εναλλακτικές προτάσεις εντός των επομένων ημερών, αν και οι διαπραγματεύσεις που άρχισαν χθες, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες και ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα «πέτυχαν να περιορίσουν τα εναπομείναντα θέματα».

Ο Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε επίσης πως οι διαφορές «εξακολουθούν να είναι αρκετά μεγάλες», προειδοποιώντας πως η Ελλάδα κινδυνεύει να καταστήσει αδύνατη μια συμφωνία, εάν εξαιρέσει υπερβολικά πολλούς τομείς μεταρρυθμίσεων.

«Μια συμφωνία πρέπει να έχει νόημα σε οικονομικούς όρους, σε δημοσιονομικούς όρους. Αυτό το παραδέχθηκαν. Έτσι ήταν μια ρεαλιστική συνάντηση», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως οι αλλαγές στις συντάξεις βρίσκονται στο τραπέζι.

«Δεν πιστεύω ότι αποκλείει κανείς τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, το θέμα είναι μάλλον το πώς θα γίνουν», υπογράμμισε ακολούθως, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι δεν είναι πιθανό να συμφωνηθεί αύριο, Παρασκευή, μια λύση για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας.

«Οι Έλληνες θα δουν πιο προσεκτικά τις προτάσεις μας, πιθανόν θα διατυπώσουν κάποιες εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες θέλουν», σημείωσε, ενώ αφού επανέλαβε πως οι δυο πλευρές θα συναντηθούν και πάλι «μέσα σε λίγες ημέρες», κατέληξε:

«Δεν γνωρίζω ακόμα αν αυτό θα γίνει αύριο. Δεν υπάρχει λόγος να καθόμαστε μαζί σ' ένα δωμάτιο χωρίς να έχουμε κάνει καμιά πρόοδο»…

Σχετικές ειδήσεις