ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κομισιόν ζητάει χρόνο για να εξετάσει τις νέες προτάσεις της Ελλάδας

Η Κομισιόν ζητάει χρόνο για να εξετάσει τις νέες προτάσεις της Ελλάδας

Περισσότερο χρόνο ζητάει επισήμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει αναλυτικά τα δύο νέα ελληνικά κείμενα που εστάλησαν το πρωί της Τρίτης (09/06/2015).

Έπειτα από το δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλούμενο ανώνυμες πηγές βιάστηκε να γράψει ότι οι προτάσεις είναι ασαφείς και δεν κρίνονται ως αξιόπιστες από τους θεσμούς, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκαθάρισε ότι οι «νέες προτάσεις των ελληνικών αρχών παραλήφθηκαν νωρίτερα σήμερα και εξετάζονται προσεκτικά».

Ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαβουλεύσεων, ανταλλάσσονται διάφορες προτάσεις και σημείωσε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιολόγησή τους. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι χθες το απόγευμα ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί συναντήθηκε με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν η ίδια συνάντηση θα επαναληφθεί και σήμερα.

Συνεχίζοντας, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται, με βάση τη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς αν οι νέες προτάσεις που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές στους θεσμούς κρίνονται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικές, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι οι προτάσεις έφθασαν μόλις σήμερα το πρωί και θα πρέπει να αξιολογηθούν με τη μέγιστη δυνατή προσοχή.

Τέλος, σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί αύριο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτή τη συνάντηση είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί.

Σχετικές ειδήσεις