ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: Συμφωνήσαμε εντατική συνεργασία

Μέρκελ: Συμφωνήσαμε εντατική συνεργασία

Για ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων με την Ελλάδα μίλησε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι συμφωνήθηκε η Αθήνα να εργαστεί περαιτέρω για να κλείσουν τα ανοιχτά θέματα με τους πιστωτές.

Αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα καγκελάριος σχολίασε ότι εκ μέρους της Αθήνας «υπάρχει διάθεση στενής συνεργασίας με τους θεσμούς» ενώ επανέλαβε παλαιότερο σχόλιό της ότι κάθε μέρα μετράει.

Για τη δίωρη τριμερή σχετικά ο Ελληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε όπως πάντα σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα. «Νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δοθεί βιώσιμη λύση στην Ελλάδα , καθώς και η δυνατότητα να επιστρέψει με κοινωνική συνοχή, με ασφάλεια, με ανάπτυξη αλλά και με χρέος βιώσιμο σε μια προοπτική που θα δώσει ξανά ασφάλεια και σταθερότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη».

«Αποφασίσαμε την εντατικοποίηση των προσπαθειών για να γεφυρωθούν οι διαφορές που απομένουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ και το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Σχετικές ειδήσεις