ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ευρωζώνη ετοιμάζεται για σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας

Η Ευρωζώνη ετοιμάζεται για σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας

Το σενάριο της ελληνικής χρεοκοπίας εξετάζει η Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσίευμά της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, επικαλούμενη ευρωπαϊκές πηγές.

«Η Ευρωζώνη άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας. Μια κατάσταση που θα μπορούσε να συμβεί -σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές- εάν οι συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της δεν καταλήξουν μέσα στις επόμενες μέρες και αυτό θα οδηγήσει τη χώρα να ξεμείνει από χρήματα και να μην πληρώσει το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα», αναφέρει η Le Monde.

Το δημοσίευμα της Le Monde αναφέρει ότι το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε κατά την διάρκεια του Euro Working Group, στις 11 Ιουνίου στη Μπρατισλάβα, επικαλούμενη ευρωπαϊκή πηγή, ενώ σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να βρει μια συμφωνία μέχρι την ερχόμενη συνάντηση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

«Το ιδανικό θα ήταν να υπάρξει μια συμφωνία έως την Πέμπτη. Αν οι Έλληνες εργαστούν το Σαββατοκύριακο και στείλουν την πρόταση τη Δευτέρα αυτό μπορεί να λειτουργήσει. Αν όμως στείλουν την πρόταση την Τετάρτη θα είναι πολύ πιο περίπλοκο για το Eurogroup» σχολιάζει ευρωπαϊκή πηγή στη γαλλική εφημερίδα.

Σχετικές ειδήσεις