ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρατούλης: Ο ΟΑΕΕ θα ενισχυθεί με νέους υπαλλήλους

Στρατούλης: Ο ΟΑΕΕ θα ενισχυθεί με νέους υπαλλήλους

Με επιπλέον 118 μόνιμους υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, οι οποίοι θα προστεθούν στους 69 απολυμένους μέσω διαθεσιμότητας, που επανέρχονται στη δουλειά τους, θα ενισχυθεί ο ΟΑΕΕ, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης, που συναντήθηκε με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΑΕΕ, άκουσε τις προτάσεις και τις θέσεις των εργαζομένων για οικονομικά, λειτουργικά και οργανωτικά θέματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΑΕΕ , ενώ τόνισε ότι ο Οργανισμός έχει ήδη αρχίσει να ανακάμπτει οικονομικά, λόγω και των αυξημένων εσόδων του από τη ρύθμιση οφειλών.

Επίσης, τους ενημέρωσε για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και οι οποίες οδηγούν στην ανακοπή της μείωσης των συντάξεων, κύριων και επικουρικών και στην αποκατάσταση του δημόσιου καθολικού , αλληλέγγυου και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Σχετικά με τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ,ότι αυτές, εάν χρειαστεί, θα γίνουν μετά από διάλογο με τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες των εργαζομένων και ασφαλισμένων, χωρίς να ισοπεδώνονται προς τα κάτω τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε ό,τι αφορά στους πρώην συμβασιούχους του ΟΑΕΕ, ο κ. Στρατούλης ενημέρωσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΑΕΕ για τις τελικές προτάσεις του υπουργείου, οι οποίες περιλαμβάνουν , εκτός από το σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων, μοριοδότηση των απολυμένων σε διαγωνισμό για τα ασφαλιστικά ταμεία και αύξηση των θέσεων κατά 100, ώστε να αυξηθούν στις 400 αντί για 300 οι νέες προσλήψεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Συμφώνησε δε με τις προτάσεις του σωματείου των εργαζομένων του ΟΑΕΕ για την αναβάθμιση των πληροφοριακών υποδομών και συστημάτων του, για την ακύρωση του μνημονιακού οργανογράμματος, που μείωνε δραστικά τις οργανικές θέσεις και για την οργανωτική ανασυγκρότηση του, ώστε να εξυπηρετεί επαρκώς τις ανάγκες των ασφαλισμένων του.

Σχετικές ειδήσεις