ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Σόιμπλε πετάει ξανά τη μπάλα στην Ελλάδα: Περιμένουμε αξιόπιστες προτάσεις

Ο Σόιμπλε πετάει ξανά τη μπάλα στην Ελλάδα: Περιμένουμε αξιόπιστες προτάσεις

Στη γνωστή, σκληρή γραμμή παραμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίοςμετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, επανεβεβαίωσε την απαισιοδοξία του για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα της Ελλάδας μέχρι τη Δευτέρα, σημειώνοντας πως το Βερολίνο βρίσκεται σε αναμονή αξιόπιστων προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

«Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα συμβεί και αν θα συμβεί κάτι στην Ελλάδα μέχρι τη Δευτέρα», δήλωσε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους στο τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

«Όμως δεν είμαι βέβαιος ότι θα μπορώ να ανακοινώσω κάτι εντυπωσιακό ή καινούργιο τη Δευτέρα. Η κατάσταση δεν είναι πολύ ευχάριστη, αλλά η κατάσταση είναι αυτή που είναι», πρόσθεσε.

Ο κ.Σόιμπλε υποστήριξε ακόμα πως η βάση για οποιαδήποτε συμφωνία είναι το ισχύον πρόγραμμα, ενώ για άλλη μία φορά τόνισε πως η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας. Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει πιθανότητα για τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή αν υπάρξουν εξελίξεις.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ είχε δηλώσει πως «λυπούμαστε που δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη προόδου κατά το χθεσινό Eurogroup. Δεν είναι ακόμη πολύ αργά. Ελπίζουμε πως θα υπάρξει συμφωνία», επαναλαμβάνοντας πως εξακολουθεί να ισχύει πως η Γερμανία επιθυμεί να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις