ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης για Μέρκελ στη FAS: Η επιλογή είναι δική της

Βαρουφάκης για Μέρκελ στη FAS: Η επιλογή είναι δική της

Στη βαρύτητα που έχει η στάση την οποία θα κρατήσει η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, αναφέρεται με άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα, η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο Κυριακή 21 Ιουνίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθύνεται στην καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ, αποδίδοντάς της τη μεγαλύτερη ευθύνη για την έκβαση της Συνόδου. «H επιλογή είναι δική της», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Όλα εξαρτώνται τώρα από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας» σημειώνει και προσθέτει: «Η καγκελάριος στέκεται ενώπιον μιας αποφασιστικής επιλογής: να φθάσει σε μια έντιμη συμφωνία με μια κυβέρνηση η οποία έχει απορρίψει τα πακέτα "διάσωσης" και επιδιώκει λύση μια για πάντα μέσω διαπραγματεύσεων. Ή να ακολουθήσει τις Σειρήνες της κυβέρνησής της, οι οποίες την προτρέπουν να ανατρέψει τη μόνη ελληνική κυβέρνηση η οποία είναι προσηλωμένη σε αρχές και μπορεί να φέρει τον ελληνικό λαό στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται έτοιμος για συμβιβασμό, εφόσον η καγκελάριος τη Δευτέρα δώσει ένα σαφές σήμα.

«Εμείς από την πλευρά μας θα έρθουμε στις Βρυξέλλες με την αποφασιστικότητα να συμφωνήσουμε σε περαιτέρω συμβιβασμούς, εφόσον δεν μας ζητηθεί να κάνουμε αυτό που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: να δεχθούμε νέα χρέη υπό όρους οι οποίοι προσφέρουν μικρές ελπίδες ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπληρώσει τα χρέη της», έγραψε ο υπουργός Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις