ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup – Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό

Eurogroup – Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό

«Πρώτα να δούμε τι θα προκύψει από τις συνομιλίες μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και των εκπροσώπων των θεσμών που είναι σε εξέλιξη εδώ και ώρες και στη συνέχεια θα δούμε πού βρισκόμαστε», τόνισε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών, Γιόχαν Βαν Οβερτβελντ, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ερωτώμενος αν υπάρχει χρόνος, ο κ. Όβερτφελντ ξεκαθάρισε πως δεν του αρέσουν οι διορίες και πως στόχος των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης είναι να φτάσουν σε μια καλή συμφωνία για την ελληνική οικονομία που θα είναι αποδεκτή τόσο από την Ελλάδα όσο και από τους τρεις θεσμούς.

Ο κ. Όβερτφελντ τόνισε ακόμη πως η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη συμφωνία είναι σημαντική.

Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών, πάντως, επέμεινε πως προτεραιότητα στο eurogroup πρέπει να είναι οι ανάγκες του ελληνικού λαού: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό. Νομίζω πως υποφέρουν αφάνταστα. Μπορείτε να διανοηθείτε μία οικονομία να συρρικνώνεται κατά 25% σε λίγα χρόνια; Είναι φρικτό. Πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτό. Έχουμε την ηθική υποχρέωση να το κάνουμε».

Στο χώρο όπου συνεδριάζει το Eurogroup προσήλθαν, χωρίς να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, οι υπουργοί Οικονομικών Ιταλίας, Γαλλίας και ο κ. Ντράγκι.