ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για τη ρύθμιση 100 δόσεων

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για τη ρύθμιση 100 δόσεων

Λήγει σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου η προθεσμία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών σε 100 δόσεις, μετά την παράταση ενός μηνός που είχε δώσει η αναπλ. υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Εως τώρα, έχουν υποβληθεί συνολικά περισσότερες από 850.000 αιτήσεις από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, προκειμένου να ρυθμίσουν περίπου 5 δισ. ευρώ χρέη. Στα ταμεία του Δημοσίου έχουν εισρεύσει περίπου 410 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, από την επόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθούν ξανά τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας) για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το συνολικό ποσό αυτών μηνιαίως - αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών- είναι μικρότερο των 1.500 ευρώ.

Στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει το ποσόν αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 1/4 αυτών, το εναπομένον, όμως, ποσόν δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 1.500 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις