Βαρουφάκης: H Eλλάδα έχει υπερβεί εαυτόν για τις «περίεργες απαιτήσεις» των πιστωτών

Newsroom Newsroom

Βαρουφάκης: H Eλλάδα έχει υπερβεί εαυτόν για τις «περίεργες απαιτήσεις» των πιστωτών

Πως δεν θα δεχθεί καμία λύση για το χρέος που θεωρεί «μη βιώσιμη» σχολίασε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης επαναλαμβάνοντας αυτό που είναι ορατό και στον πιο αδαή πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με απαιτήσεις που αδυνατεί να συμφωνήσει..

Οι απαιτήσεις για αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων που θέτουν οι πιστωτές της Ελλάδας ως προϋποθέσεις για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας βάζουν τη χώρα σε μια "αδύνατη θέση", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

"Είμαι κατά της αύξησης του εταιρικού φόρου αλλά και πάλι είμαι κατά της αύξηση των φόρων στα ξενοδοχεία και κατά της περικοπής των συντάξεων για ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας", δήλωσε ο Βαρουφάκης στο εθνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ιρλανδίας RTE.

"Αυτά τα θέματα βάζουν εμένα και την κυβέρνησή μου σε μια αδύνατη θέση, έχοντας να κάνουμε μια πολύ κακή επιλογή ανάμεσα σε πραγματικά σκληρές, δύσκολες κακές επιλογές".

Ο Βαρουφάκης είπε ότι ενώ η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να παραμείνει εντός της ευρωζώνης, η χώρα δεν θα υπογράψει μια συμφωνία με τους πιστωτές που ο ίδιος θα θεωρεί "μη βιώσιμη".

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει απαιτήσεις στις οποίες ο ίδιος δεν μπορεί να συναινέσει, ο Βαρουφάκης είπε: "Απολύτως, απολύτως".

"Η ελληνική πλευρά έχει ξεπεράσει τον εαυτό της για να ικανοποιήσει κάποιες μάλλον περίεργες απαιτήσεις από τους θεσμούς", είπε.

Το πακέτο λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα θα καταστρέψει τις πιθανότητες της χώρας για ανάπτυξη και θα καταστήσει την αποπληρωμή των χρεών της πολύ δυσκολότερη, είπε.
«Άρα, όταν μου ζητείται να βάλω την υπογραφή μου στο τέλος μιας συμφωνίας που είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμη, δεν πρόκειται να το κάνω», είπε ο Βαρουφάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved