ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκάλυψη «βόμβα»: Οι δανειστές αποσύρουν την πρόταση του δημοψηφίσματος; - Κανονικά το Eurogroup

Αποκάλυψη «βόμβα»: Οι δανειστές αποσύρουν την πρόταση του δημοψηφίσματος; - Κανονικά το Eurogroup

Στο επίκεντρο το εναλλακτικό σχέδιο της Ευρωζώνης - Μεcapital controls απαντούν στο δημοψήφισμα οι δανειστές,σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires - Στον αέρα το δημοψήφισμα;

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι το Eurogroup θα διεξαχθεί σήμερα κανονικά, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο η συζήτηση να επικεντρωθεί πλέον σε ένα σχέδιο Β.

Όπως υποστήριξε, κάτι τέτοιο φέρεται να επιθυμεί ένας ορισμένος αριθμός χωρών.

«Η συζήτηση περί εναλλακτικών σχεδιασμών αφορά το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της», εξήγησε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, η πρώτη κίνηση που φαίνεται να εξετάζουν οι εταίροι μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από τον Αλέξη Τσίπρα, είναι τα capital controls.

«Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα σημαίνει πως το πακέτο διάσωσης των 245 δισ. ευρώ προς την χώρα θα λήξει την Τρίτη», αναφέρει χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος και δίνει και μία άλλη διάσταση στο θέμα, σημειώνοντας πως «οι Έλληνες θα ψηφίσουν για μία συμφωνία που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι», αλλά και ότι «ήρθε η ώρα για το Plan B»...

Σχετικές ειδήσεις