ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Iρλανδός ΥΠΟΙΚ: Είμαι απογοητευμένος απο τις εξελίξεις

Eurogroup - Iρλανδός ΥΠΟΙΚ: Είμαι απογοητευμένος απο τις εξελίξεις

Την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασε ο Μάικλ Νούναν, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Είναι η 5η συνεδρίαση στην οποία συμμετέχω τις τελευταίες 10 ημέρες. Είχα μείνει στο σημείο όπου στο τραπέζι υπήρχαν δύο προτάσεις. Πίστευα ότι συζητούσαμε αυτές τις προτάσεις και ξάφνου έμαθα για το δημοψήφισμα. Είμαι απογοητευμένος με τις εξελίξεις. Πάντα είχα κατανόηση για τους Ελληνες, είναι λογικό να θέλουν επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

Ερωτηθείς αν η πόρτα της διαπραγμάτευσης έκλεισε μετά την εξαγγελία δημοψηφίσματος, όπως τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ισχυρίστηκε ότι «θα πρέπει να μιλήσω με τους συναδέλφους και να δούμε πως θα πορευτούμε από εδώ και στο εξής. Είμαι ανοικτός σε συζητήσεις. Αυτό που δεν θέλω να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με τον κ. Βαρουφάκη. Εκπροσωπεί τη χώρα του κι εγώ τη δική μου. Για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω να σχολιάσω κάτι από τη στιγμή που δεν έχω ακούσει τι είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο γι αυτό το θέμα».

Κλείνοντας και κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, υποστήριξε ότι «αυτό είναι καθαρά θέμα των Ελλήνων. Αν εμείς θέλαμε να κάνουμε ως χώρα δημοψήφισμα, εγώ δεν θα ήθελα να μου λένε άλλοι αν αυτό είναι σωστό ή λάθος. Πρόκειται καθαρά για δικό τους θέμα».