ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Θα συνεχίσουν τη συνεδρίαση χωρίς την Ελλάδα – Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου

Eurogroup: Θα συνεχίσουν τη συνεδρίαση χωρίς την Ελλάδα – Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος της συνεδρίασης για την Ελλάδα, στο Eurogroup Σαββάτου.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, το Eurogroup θα συνεχιστεί χωρίς τη συμμετοχή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για να εξεταστεί ένα Plan B για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, παραχωρούν συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα ανακοινώσουν την απόφαση για επέκταση ή μη του προγράμματος που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και αν αποσύρεται η πρόταση που κατέθεσαν οι τρεις θεσμοί, όπως εισηγήθηκε νωρίτερα το EuroWorking Group.

Σύμφωνα, πάντως, με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απέρριψαν το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ενός μήνα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του κρατικού γερμανικού δικτύου ZDF, Στέφαν Λάιφερτ, έχουν ήδη αρχίσει οι διμερείς συναντήσεις. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι ενώ ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλάει με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σχετικές ειδήσεις