ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοψήφισμα – Όζμπορν: Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τις συνέπειες ενδεχόμενου Grexit

Δημοψήφισμα – Όζμπορν: Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τις συνέπειες ενδεχόμενου Grexit

Μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμη πως η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας είναι έτοιμες να διασφαλίσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν συνετό να υποτιμήσει κανένας τις συνέπειες που θα είχε μια έξοδος της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικονομία και τις συνεπακόλουθες συνέπειες για εμάς», τόνισε ο Όζμπορν μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Η βρετανική κυβέρνηση και η Τράπεζα της Αγγλίας είναι έτοιμες να εξασφαλίσουν τη χρηματοοικονομική μας σταθερότητα στο ΗΒ», πρόσθεσε ο Όζμπορν.

Ακόμη, ο Τζορτζ Όζμπορν τόνισε πως «οι περισσότεροι» θεωρούν ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα ουσιαστικά αφορά το εάν η χώρα θα εγκαταλείψει ή όχι την ευρωζώνη.

Η Βρετανία έχει καταρτίσει σχεδιασμούς για να παράσχει βοήθεια στους υπηκόους της στην Ελλάδα εάν η κατάσταση επιδεινωθεί μετά την επιβολή ελέγχου στις κινήσεις κεφαλαίων, δήλωσε ακόμη ο Όζμπορν ενώπιον Βουλής των Κοινοτήτων.

Σχετικές ειδήσεις