ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοψήφισμα 2015: «Ταφόπλακα για τους αγρότες» τα μέτρα των δανειστών τονίζει η Ν. Βαλαβάνη

Δημοψήφισμα 2015: «Ταφόπλακα για τους αγρότες» τα μέτρα των δανειστών τονίζει η Ν. Βαλαβάνη

Δεν προσήλθε σε προγραμματισμένο ραντεβού με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ παρά το ότι είχε ζητήσει το ίδιο συνάντηση μαζί της.

Συνάντηση με την ΠΑΣΕΓΕΣ είχε στο σημερινό (3/7) της πρόγραμμα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών με τους συνομιλητές της όμως να μην προσέρχονται σε αυτή και όπως τόνισε η ίδια η κα Βαλαβάνη να μην ενημερώνουν καν για τη μη προσέλευσή τους.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την έκπληξή της για την απουσία της ΠΑΣΕΓΕΣ από το ραντεβού που είχε ζητηθεί από τον αντιπρόεδρό της Γιώργο Ανέστη, προκειμένου να συζητηθεί η τρέχουσα οικονομική κατάσταση των αγροτών και τα προβλήματα έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα, όπως είπε η υπουργός Οικονομικών, η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν ενημέρωσε για την μη προσέλευσή της και μόνο μετά από ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών υπήρξε επικοινωνία με παράγοντες της Συνομοσπονδίας οι οποίοι είπαν ότι βρίσκονταν σε περιοδεία στην περιφέρεια.

Η υπουργός εξέφρασε την απορία της για τη στάση της Συνομοσπονδίας που καλεί τους αγρότες να ψηφίζουν "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα την ώρα που τα μέτρα των δανειστών είναι, όπως είπε, «ταφόπλακα στα αιτήματα των αγροτών».

Επισήμανε δε ότι στην πρόταση της κυβέρνησης δεν υπάρχει κάποιο μέτρο που να αφορά τους αγρότες και κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να ψηφίσει "ΟΧΙ" προκειμένου η κυβέρνηση να παλέψει για να διασωθεί το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς των αγροτών τόσο στη φορολογία εισοδήματος όσο και στο πετρέλαιο και τις επιδοτήσεις- αποζημιώσεις.

Όπως δήλωσε αν ψηφισθεί το "ΝΑΙ" η κατάργηση του καθεστώτος αυτού θα γίνει νόμος του κράτους. Η υπουργός αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν η ΠΑΣΕΓΕΣ να ζητά από τους αγρότες να ψηφίσουν "ΝΑΙ" και να στρέφεται έτσι ενάντια στα συμφέροντά τους.

Αναφερόμενη στις τελευταίες ευνοϊκές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τους αγρότες υπενθύμισε μεταξύ άλλων την κατάργηση της φορολογίας για τις επιδοτήσεις με τη θέσπιση αφορολογήτου για τη συντριπτική πλεοψηφία τους και για τις αποζημιώσεις.

Παράλληλα σήμερα Παρασκευή (3/7) σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποπληρώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ομόλογο 3,8 εκατ ευρώ που έληγε σήμερα και κάτοχοι του ήταν Ιάπωνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Σχετικές ειδήσεις