ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοψήφισμα 2015 – Βαρουφάκης: Το ΔΝΤ συμφωνεί με μία κυβέρνηση που προσπάθησε να καταστρέψει

Δημοψήφισμα 2015 – Βαρουφάκης: Το ΔΝΤ συμφωνεί με μία κυβέρνηση που προσπάθησε να καταστρέψει

«Για πρώτη φορά το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι είναι μικρή η πιθανότητα να είναι βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας», επισημαίνει σε άρθρο, στο προσωπικό blog του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός παραθέτει, μεταξύ άλλων, ένα απόσπασμα από την έκθεση του ίδιου του ΔΝΤ, όπου ομολογεί ότι για να παρουσιάσει κανείς το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ως βιώσιμο (χωρίς σημαντική ελάφρυνση), οι ερευνητές του θα πρέπει να υποθέσουν ότι «.... η Ελλάδα θα πρέπει να πάει από το χαμηλότερο μέσο όρο αύξησης της συνολικής παραγωγικότητας στην Ευρωζώνη από τότε που μπήκε στην ΕΕ το 1981, στο να έχει μία από τις πιο υψηλές αυξήσεις της συνολικής παραγωγικότητας, και μάλιστα με την υψηλότερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας και με γερμανικά ποσοστά απασχόλησης».

«Πιο πιθανό είναι να... πετάξει ο γάιδαρος!», σχολιάζει ο υπουργός.

Ο κ. Βαρουφάκης καταλήγει στο άρθρο με την επισήμανση ότι «ποτέ στο παρελθόν ένα πραγματικά σημαντικό θεσμικό όργανο δεν έχει υποστηρίξει πολιτικές που συγκρούονται τόσο εξόφθαλμα με τις δικές του έρευνες. Ποτέ στο παρελθόν το ΔΝΤ δεν έχει συμφωνήσει στην οικονομική του ανάλυση, με μία κυβέρνηση που προσπάθησε να καταστρέψει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σχετικές ειδήσεις