ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιφυλακτικότητα στις ασιατικές χρηματαγορές - Εν αναμονή της Ευρώπης

Επιφυλακτικότητα στις ασιατικές χρηματαγορές - Εν αναμονή της Ευρώπης

Πτώση καταγράφουν σήμερα οι χρηματαγορές στην Ασία --με το ευρώ να περιορίζει τις απώλειες του-- στον απόηχο του "όχι" του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, που προκαλεί φόβους για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίς το πρωί το χρηματιστήριο στο Τόκιο υποχωρούσε κατά 1,58%, στο Χονγκ Κονγκ περισσότερο από 3% ενώ είχε ανοίξει με άνοδο 0,7%, στο Σίδνεϊ κατέγραφε απώλειες 1,3%, στη Σεούλ 1,62% και στο Ουέλινγκτον 0,82%.
H ισοτιμία του ευρώ ήταν 1,1038 δολάριο και 135,30 γεν, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Κυριακής που είχε υποχωρήσει στο 1,0963 δολάριο και στα 134,91 γεν.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν επιλέξει την επιφυλακτικότητα την Παρασκευή, κλείνοντας με πτώση, πριν από το δημοψήφισμα στο οποίο υπήρξε 61,31% μαζική απόρριψη στις απαιτήσεις των δανειστών της Αθήνας.

Για τον αναλυτή Σίνια Χάρουι της Nomura Securities, η πιθανότητα ενός grexit είναι "70 με 80%".

"Υπάρχουν ένα σωρό πιθανές επιπτώσεις με μια παρατεταμένη περίοδο αρνητικής αβεβαιότητας για την ροπή στον κίνδυνο", προειδοποιεί ο Μαρκ Λίστερ της Craigs Investment Partners Ltd, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Σχετικές ειδήσεις