ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην ΠΝΠ παραπέμπει ο Δημ. Μάρδας για τη λειτουργία των τραπεζών

Στην ΠΝΠ παραπέμπει ο Δημ. Μάρδας για τη λειτουργία των τραπεζών

Διευκρινίσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν στις τραπεζικές συναλλαγές και το τι μέλλει γενέσθαι από αύριο που λήγει η τραπεζική αργία η οποία είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την περασμένη εβδομάδα, έδωσε ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Ο κ. Μάρδας επανέλαβε με δηλώσεις του το πρωί στον ΑΝΤ1, ότι σήμερα θα λειτουργήσουν περί τα 1.120 υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα και δεν έχουν λάβει τα 120 ευρώ που μπορούσαν να κάνουν ανάληψη από τους λογαριασμούς τους.

Εξήγησε όμως πως 120 ευρώ μπορούν να πάρουν μόνο όσοι δεν τα πήραν την περασμένη εβδομάδα και όχι εκ νέου όλοι οι συνταξιούχοι για τη νέα εβδομάδα. Επίσης θα εκτελούνται και όλες οι τραπεζικές συναλλαγές που προβλέφθηκαν τις περασμένες μέρες.

Σε ότι αφορά όμως τα ερωτήματα για το τι θα γίνει από αύριο με τις τράπεζες, τα όρια αναλήψεων και άλλα συναφή ζητήματα, παρέπεμψε στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί απόψε, μετά από την ενημέρωση που θα γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδας και τις εξελίξεις που αναμένονται αναφορικά με τη στάση της ΕΚΤ, το ΔΣ της οποίας ενδέχεται να λάβει αποφάσεις σήμερα για τον ELA.

Σε ερώτηση για το θέμα που προέκυψε με τις τραπεζικές θυρίδες μετά τις δηλώσεις της κ. Βαλαβάνη διευκρίνισε πως η απόφαση να μην υπάρχει πρόσβαση σε αυτές ελήφθη για λόγους ισονομίας καθώς πρόσβαση θα μπορούσαν να έχουν μόνο οι κάτοχοι θυρίδων στα 1.120 υποκαταστήματα που παραμένουν ανοιχτά και όχι όλοι οι υπόλοιποι.

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το περιεχόμενο των θυρίδων και δεν αντιμετωπίζουν κανένα κίνδυνο.

Σχετικές ειδήσεις