ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Σόιμπλε δείχνει τις προθέσεις του: Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή του νέου ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας

Ο Σόιμπλε δείχνει τις προθέσεις του: Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή του νέου ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας

Το πόσο προκατειλημμένος είναι με την Ελλάδα απέδειξε και πάλι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε δηλώσεις του σχολίασε το πόσο δύσκολη θα είναι η αποστολή του νέου υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Βαρσοβία από κοινού με τον Πολωνό και το Γάλλο ομόλογό του, Γαλλία, στο πλαίσιο της συνάντησης της «Ομάδας της Βαϊμάρης», είπε επίσης ότι είχε αρκετά σημεία διαφωνίας με τον απελθόντα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως είπε, «δεν υπήρχε ποτέ προσωπικό πρόβλημα και δεν θα υπάρξει ούτε μετά τη δήλωσή του ότι δεν είναι πια υπουργός Οικονομικών». Υπήρχε διαφωνία επί της ουσίας, συνέχισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και προεξόφλησε ότι για τον οποιοδήποτε διάδοχό του δεν θα είναι εύκολο να βρει λύση με τους συναδέλφους του στο Eurogroup για τα δύσκολα προβλήματα στη χώρα του.

«Αύριο (σσ Τρίτη 7 Ιουλίου) έχουμε Eurogroup. Μπορεί εκεί να ακούσουμε από τον Έλληνα συνάδελφο τι έχουν να μας προτείνουν, μετά την απόφαση στην Αθήνα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε

Ερωτηθείς σχετικά με την «συμμετοχή» του στην εκστρατεία υπέρ του «ναι» στο ελληνικό δημοψήφισμα, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι το δημοψήφισμα αφορούσε την απόφαση του ελληνικού λαού για ένα ερώτημα σχετικά με την Ελλάδα σε μια δύσκολη κατάσταση και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση για την Ελλάδα και για τους ανθρώπους στην Ελλάδα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι για τους περισσότερους σε άλλες χώρες».

Ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε ότι τον ενόχλησε η καμπάνια: «Είμαι στην πολιτική αρκετό καιρό ώστε να μην εντυπωσιάζομαι εύκολα από το τι γράφουν λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά ΜΜΕ. Με όλο τον σεβασμό, το δημοψήφισμα δεν αφορούσε κάποια προσωπικότητα εκτός Ελλάδος. Είμαι μέλος της γερμανικής κυβέρνησης επειδή εξελέγην από τους ψηφοφόρους στην Γερμανία».

Δεν παρέλειψε να στείλει αυστηρό μήνυμα προς τη χώρα μας λέγοντας πως θα πρέπει να καταθέσει σαφείς προτάσεις στη Σύνοδο Κορυφής, λέγοντας ταυτόχρονα ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής είναι σεβαστό.

Σχετικές ειδήσεις