ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσίευμα του ANSA: Χρηματοδότηση 7 δισ. εντός των επόμενων 48 ωρών θα ζητήσει η Ελλάδα

Δημοσίευμα του ANSA: Χρηματοδότηση 7 δισ. εντός των επόμενων 48 ωρών θα ζητήσει η Ελλάδα

Δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA υποστηρίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σκοπεύει να ζητήσει χρηματοδότηση ύψους 7 δισ. ευρώ εντός των επόμενων 48 ωρών από τους εταίρους, προκειμένου η Ελλάδα να πληρώσει τις άμεσες υποχρεώσεις της.

Το τηλεγράφημα του ANSA από τις Βρυξέλλες έρχεται τη στιγμή που ξεκινάει το Eurogroup όπου η ελληνική αντιπροσωπεία και ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ξεκινήσουν την διαπραγμάτευση για τη νέα ελληνική πρόταση.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αίτημα επείγουσας χορήγησης ενός «δανείου-γέφυρα», ώστε να κερδηθεί ο απαραίτητος χρόνος μέχρι να καταλήξουν Ελλάδα και δανειστές σε μία κοινώς αποδεκτή λύση.

Την πληροφορία ότι για ένα τέτοιο δάνειο εργάζεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έδωσε στο πρακτορείο Ιταλός ευρωβουλευτής.

«Ο άμεσος στόχος είναι η σωτηρία της Ελλάδας, κάθε λεπτό είναι κρίσιμο», τόνισε ο Τζάνι Πιτέλα, επικεφαλής της κεντροαριστερής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Η Αθήνα χρειάζεται άμεση βοήθεια», πρόσθεσε.

Το σενάριο πάντως για συμφωνία-γέφυρα φαίνεται ότι έχει πέσει στο τραπέζι στην Αθήνα, ενώ την πρόταση προκρίνει και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προκειμένου να υπάρξει χρόνος για μια τελική συμφωνία και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν, σύμφωνα πάντα με το ANSA, ότι το αίτημα για το «δάνειο-γέφυρα» θα διατυπωθεί επισήμως στην Σύνοδο Κορυφής το βράδυ.

Σχετικές ειδήσεις