ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία: Αντίθετος με άλλη αύξηση του ELA o Βάιντμαν

Συμφωνία: Αντίθετος με άλλη αύξηση του ELA o Βάιντμαν

Tην ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωζώνη όσον αφορά την περαιτέρω βοήθεια και στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ελλάδας μεταβιβάζει ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν ο οποίος θεωρεί δικαιολογημένες τις ανησυχίες για τη φερεγγυότητα των τραπεζών.

Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στην Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ έως ότου συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να δοθεί περαιτέρω στήριξη ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Μιλώντας στη Φραγκφούρτη, ο Βάιντμαν, που είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είπε ότι εναπόκειται στις χώρες της ευρωζώνης και όχι στην ΕΚΤ να επιλύσουν το ελληνικό πρόβλημα.

«Το Ευρωσύστημα δεν θα πρέπει να αυξήσει την παροχή ρευστότητας και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ έως ότου συμφωνηθεί ένα κατάλληλο πακέτο στήριξης…και έχει διασφαλιστεί η φερεγγυότητα τόσο της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

«Οι κεντρικές τράπεζες χρειάζεται να δείξουν πού βρίσκονται τα όριά τους», είπε. «Χρειάζεται να είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η ευθύνη για τις περαιτέρω εξελίξεις στην Ελλάδα…ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και τις χώρες που παρέχουν βοήθεια – και όχι στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων