ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Τι κρύβει η αδιάλλακτη στάση Σόιμπλε; (vid)

Eurogroup - Τι κρύβει η αδιάλλακτη στάση Σόιμπλε; (vid)

Ο φόβος και ο τρόμος της Ελλάδας συνεχίζει να είναι ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τώρα μάλιστα πιο πολύ από ποτέ και ας φαίνεται να έχει φτάσει η Ελλάδα ένα βήμα από τη συμφωνία.

Ποιοι είναι οι δορυφόροι στους οποίους έχει απευθυνθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για βοήθεια;

Η επιθυμία του Γερμανού υπουργού οικονομικών όμως είναι να πυρπολήσει κάθε προσπάθεια αν δεν πάρει αυτό που ακριβώς θέλει και ειδικά τώρα που βλέπει ότι η Ελλάδα μαλακώνει τη στάση της και αποφασίζει να εγκαταλείψει τους ηρωισμούς ζητώντας οπωσδήποτε λύση.

Ο Γερμανός όμως υπουργός οικονομικών φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να κάνει βήμα πίσω από τη σκληρή στάση του, στην πρόταση της Ελλάδας για συμφωνία, όσο κι αν τον έχουν πλησιάσει λιτοί και δεμένοι.

Τη σκληρή του στάση κι επισήμως τη γνωρίζει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που σήμερα όπως αποκαλύψαμε αποκλειστικά από το newsbomb.gr, αν κι έφτασε νωρίς στις Βρυξέλλες για το Eurogroup, είχε ήδη κανονίσει μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των βαλτικών χωρών που ανήκουν στην ευρωπαϊκή ομάδα του Σόιμπλε.

Αυτή η ομάδα των εκπροσώπων των Βαλτικών χωρών επιθυμεί για την Ελλάδα το περιβόητο Grexit και αφού βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του Σόιμπλε, ο Έλληνας υπουργός οικονομικών δίνει μάχη να τους ζητήσει την συνδρομή τους. Στόχος του να εφαρμοστεί μια πιο δίκαια στάση για την Ελλάδα.

Το εμβόλιμο Eurogroup που γίνεται πριν από το κανονικό Eurogroup προγραμματίστηκε για τη συνάντηση των βαλτικών εκπροσώπων και του Έλληνα υπουργού ώστε να προσπαθήσει να μαλακώσει τους ίδιους πριν από τον Σόιμπλε και αυτός είναι ο λόγος της πραγματοποίησής του.

Από την άλλη πλευρά ο Γερμανός υπουργός οικονομικών έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι «οι Έλληνες δεν θα τελειώσουν τόσο σύντομα ούτε τόσο εύκολα».

Επίσημα άλλωστε το γερμανικό υπουργείο διαμηνύει ότι η έκβαση της συνεδρίασης είναι ακόμη ανοιχτή.

Είναι γεγονός ότι το ελληνικό θέμα και κυρίως οι κινήσεις Τσίπρα έγιναν βούτυρο στο ψωμί του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δίνοντάς του το δικαίωμα να μας συντρίψει, για να κερδίσει το ποθούμενο γι αυτόν, που σε αυτήν τη φάση είναι να γίνει πιο δημοφιλής και αρεστός στους Γερμανούς πολίτες , προκειμένου να γίνει ο επικεφαλής του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Ο Β. Σόιμπλε βλέποντας ότι ο γερμανικός λαός δεν είναι καθόλου θετικός στο ελληνικό ζήτημα δεν θέλει με τίποτα να χαλάσει την εικόνα του προσπαθώντας έτσι να βγει μπροστά από την Γερμανίδα Καγκελάριο που αντίθετα είναι αποφασισμένη να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα. Βάζοντας λοιπόν φρένο στο θετικό κλίμα κερδίζει πόντους στον γερμανικό λαό και υποβαθμίζει την δημοτικότητα της Μέρκελ.

Δεν είναι λοιπόν μόνο ότι Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ενστάσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους , είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας του έδωσε ένα πολύ καλό λόγο να φανεί ο προστάτης του γερμανικού λαού τον οποίο φροντίζει να αφουγκράζεται ως ο ιδανικός ηγέτης.

Οι ενστάσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών φαίνεται να τροφοδοτούνται επίσης και από την χθεσινοβραδινή απόφαση των θεσμών, η οποία ναι μεν δίνει «πράσινο φως» στις ελληνικές προτάσεις, αλλά φέρει και την αδιάλλακτη στάση του υπουργού οικονομικών που ζητάει κι άλλα μέτρα.

Σχετικές ειδήσεις