ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Αιχμές SPD για Σόιμπλε - Τραγικό να πεισμώνεις και να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο

Γερμανία: Αιχμές SPD για Σόιμπλε - Τραγικό να πεισμώνεις και να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο

Λίγο μετά την αποκάλυψη της FAS για σχέδιο περί πενταετούς Grexit που πρότεινε το γερμανικό υπουργείο οικονομικών – και διαψεύστηκε άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση – το SPD επικρίνει έντονα και, μάλιστα, με σαρκαστικό τρόπο τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

«Υπερβολικά πολλοί νομικοί και υπερβολικά λίγοι οικονομολόγοι στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών. Τραγικό να "πατάς το πόδι κάτω (ενν. με πείσμα) και να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο"» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Κάρστεν Σνάιντερ, σχολιάζοντας δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sοnntagszeitung για διαρροή εγγράφου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών - στο οποίο γινόταν λόγος για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια και πρόσθεσε:

«Ένα προσωρινό Grexit δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση, είναι απειλή για την υπόλοιπη Ευρωζώνη», ενώ λίγο νωρίτερα είχε γράψει: «Θα υπάρξει συμφωνία εντός ευρώ. Προφανώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών να αντισταθμίσει τον ρόλο του στο περιθώριο».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για το Eurogroup

Σχετικές ειδήσεις