ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Morning του Τσακαλώτου και η σκληρή παρτίδα του στο Eurogroup

Το Morning του Τσακαλώτου και η σκληρή παρτίδα του στο Eurogroup

Με ένα ξερό ... morning ξεκίνησε τη μέρα του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Από όπου και να πέρασε το πρωί δεν κοίταξε κανέναν στα μάτια όπως συνηθίζει να κάνει. Με χαμηλούς τόνους αλλά πλούσιους σε επιχειρήματα συνέχισε τη μάχη στο σημερινό Eurogroup.

Της απεσταλμένης μας στις Βρυξέλλες, Μαρίας Γιαχνάκη

Με βήματα γοργά κατευθύνθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο κτήριο του Eurogroup το πρωί φτάνοντας νωρίτερα από όλους τους υπουργούς Οικονομικών. Το παγωμένο του χαμόγελο πρόδιδε την ανασφάλεια που ένιωθε μετά και από τις σκληρές διαπραγματεύσεις της προηγούμενης νύχτας. Διαπραγματεύσεις που είχαν ως τελικό στόχο να πείσει ο Έλληνας υπουργός οικονομικών τους Ευρωπαίους να δεχθούν τα όσα τους έδινε.

Όμως οι εταίροι δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ούτε καν αναφορά στο ελληνικό χρέος.

Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, στοίχισε στον Έλληνα Πρωθυπουργό παρόλο που ο Μάριο Ντράγκι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προσπάθησε να τον βοηθήσει στην επικοινωνία του θέματος.

Πηγές από το περιβάλλον Ντάισελμπλουμ ισχυρίζονται ότι όλοι οι εταίροι θεωρούν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει τρόπους και είναι έτοιμος να δεχθεί οτιδήποτε χρειάζεται να γίνει, όμως αμέσως σκιάζουν αυτή τους τη συμπάθεια με την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει κινήσεις για να οικοδομήσει εκ νέου την αξιοπιστία της. Η ψηφοφορία δεν φτάνει τόνιζαν οι εταίροι χθες το βράδυ και αυτό αποδυνάμωνε ακόμη περισσότερο την θέση του Έλληνα υπουργού εξωτερικών.

Συναντούσε τοίχο στις συνομιλίες και πέρασε πραγματικά δύσκολη νύχτα δύσκολη αφού μιλούσε διαρκώς με τον Πρωθυπουργό στο τηλέφωνο.

Η άποψη ότι ο Τσακαλώτος έπαιξε πολύ δύσκολη παρτίδα σύμφωνα με αξιωματούχους του Εurogroup είναι γεγονός, γι αυτό άλλωστε εξαντλήθηκε πριν ακόμη τελειώσει η συνεδρίαση.

Ο Β. Σόιμπλε προσπαθώντας να δείξει γι άλλη μια φορά την σκληρή του στάση, ξεστόμισε ότι ακόμη κι αν ο Τσακαλώτος «έκοβε το πόδι του σήμερα η Γερμανία δεν θα έλεγε ναι σε μια συμφωνία!».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για το Eurogroup.

ΣΟΚ: «Κούρεμα» καταθέσεων και δέσμευση κρατικής περιουσίας ζητούν οι δανειστές

Σχετικές ειδήσεις