ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειστές Τράπεζες - Σταθάκης: Ο ELA θα αυξηθεί μόλις ψηφιστούν τα μέτρα

Κλειστές Τράπεζες - Σταθάκης: Ο ELA θα αυξηθεί μόλις ψηφιστούν τα μέτρα

Η απελευθέρωση του ELA για τις ελληνικές Τράπεζες θα γίνει όταν η συμφωνία ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Σταθάκης σημειώσε ότι η συμφωνία προβλέπει μεταβατική χρηματοδότηση για τον επόμενο 1,5 μήνα, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

Ο υπουργός Οικονομίας εκτίμησε πως ίσως να είναι και μηδενικό το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα και παραδέχτηκε πως η συμφωνία περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, αλλά όχι περικοπές.

Ερωτηθείς για το ταμείο για την ακίνητη περιουσία ύψους έως 50 δισ. ευρώ, ο κ. Σταθάκης, το χαρακτήρισε « εγγυοδοτικό μηχανισμό» και τόνισε πως θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια, αλλά πιθανόν να συμμετέχουν και ξένοι επίτροποι.

Παραδέχτηκε επίσης ότι «ο ΦΠΑ είναι από τα πιο ακραία μέτρα» συμπλήρωσε όμως ότι αν παταχθεί η φοροδιαφυγή, αυτά θα αντικατασταθούν.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Σταθάκης τόνισε πως η αναχρηματοδότηση των τραπεζών είναι κομβικής σημασίας και οι καταθέσεις διασφαλισμένες.

Σχετικές ειδήσεις