ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο 3: Συνεδριάζει η ΕΚΤ - Περιμένει το πράσινο φως του Eurogroup για παροχή ρευστότητας

Μνημόνιο 3: Συνεδριάζει η ΕΚΤ - Περιμένει το πράσινο φως του Eurogroup για παροχή ρευστότητας

Εν αναμονή εξελίξεων βρίσκονται οι Ευρωπαίοι, μετά την υπερψήφιση του τρίτου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Στις 11 το Eurogroup – Συνεδριάζει η ΕΚΤ για τον ELA.

Σήμερα στις 11 συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα συζητήσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή της Ελλάδας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση χρηματοδότησης και να δοθεί το «νεύμα» – όπως είχε πει ο Γ. Ντάισελμπλουμ – ώστε οι υπουργοί Οικονομικών (σε όσες χώρες αυτό προβλέπεται) να ζητήσουν από τα εθνικά κοινοβούλια τους να εγκρίνουν την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, το πράσινο φως των Βρυξελλών περιμένει η Φρανκφούρτη για την αποδέσμευση ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνεδριάζει από χθες, στο πλαίσιο της τακτικής συνάντησης των κεντρικών τραπεζιτών του και αναμένεται, βάσει απόφασης του Eurogroup, να αυξήσει το όριο του ELA πέραν των 89 δισ.ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ η ΕΚΤ έχει δηλώσει την ετοιμότητά της να βοηθήσει το ταχύτερο δυνατό, ωστόσο, χρειάζεται εγγυήσεις από την Ελλάδα πως θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νέου προγράμματος – που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την αποπληρωμή της δόσης της ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.

Σχετικές ειδήσεις