ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπίρτζης: Δεν θα αυξηθεί άμεσα η τιμή στα εισιτήρια των ΜΜΜ λόγω αλλαγής συντελεστή ΦΠΑ

Σπίρτζης: Δεν θα αυξηθεί άμεσα η τιμή στα εισιτήρια των ΜΜΜ λόγω αλλαγής συντελεστή ΦΠΑ

Αν αποφασιστεί να αυξηθεί ο ΦΠΑ στις αστικές συγκοινωνίες, θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι την αλλαγή στην τιμή των εισιτηρίων τόνισε ο ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρίστος Σπίρτζης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Σπίρτζης ερωτηθείς σχετικά με το αν θα αυξηθούν τα εισιτήρια ότι: «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εκδίδονται εισιτήρια, που αναγράφουν συγκεκριμένη τιμή, επομένως μπορεί να λέμε ότι αυτά από Δευτέρα θα ξεκινήσουν, αλλά αυτά δεν γίνονται με μαγικό ραβδί. Αν αποφασιστεί άμεσα να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στις αστικές συγκοινωνίες, θέλουμε αρκετούς μήνες για να ολοκληρώσουμε αυτές τις διαδικασίες» και πρόσθεσε πως μελετάται καινούργια τιμολογιακή πολιτική για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από το φθινόπωρο.

Για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων ο κ. Σπίρτζης είπε ότι είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί και ανέφερε πως οι αστικές συγκοινωνίες ήταν στο πλευρό του πολίτη στις κρίσιμες ημέρες.
«Δίνουμε δωρεάν πρόσβαση σε ομάδες των συμπολιτών μας, που έχουν ανάγκη, να μεταφέρονται δωρεάν. Επομένως όλοι μας πρέπει να δείξουμε ένα άλλο πνεύμα γύρω από τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόνισε ακόμη ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει στη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στις καταστροφές από τις πυρκαγιές λέγοντας ότι είναι σε επικοινωνία, με τον αρμόδιο υπουργό για να συνδράμει το κράτος τουλάχιστον στις πρώτες ημέρες, στο να υπάρχουν ζωοτροφές και να μπορέσουν οι άνθρωποι να προστατεύσουν τις περιουσίες και την παραγωγή τους.

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ηλεκτροδότηση των Κύθηρων είπε ότι δίνεται μια μάχη από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου σήμερα ή αύριο το πολύ να αποκατασταθεί η κύρια γραμμή ηλεκτροδότησης και να ηλεκτροδοτηθούν όλα τα Κύθηρα. Το ίδιο ισχύει και με την Ελαφόνησο.

Σχετικές ειδήσεις