ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωμανιάς: Αύριο θα υποβάλω την παραίτησή μου - Εσχάτη ταπείνωση για μένα η εφαρμογή των μέτρων

Ρωμανιάς: Αύριο θα υποβάλω την παραίτησή μου - Εσχάτη ταπείνωση για μένα η εφαρμογή των μέτρων

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας (20/07), επανέλαβε σήμερα, Κυριακή (19/07/2015) ο Γιώργος Ρωμανιάς.

Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημέρωσε ήδη, όπως δήλωσε, για αυτή την απόφασή του τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Παύλο Χαϊκάλη, σε άτυπη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο το Σάββατο (18/07), παρουσία του Δημήτρη Στρατούλη. Ο λόγος της απόφασής του να αποχωρήσει από το υπουργείο Εργασίας είναι τα νέα μέτρα καθώς εξήγησε ότι θα ήταν για εκείνον «εσχάτη ταπείνωση» να τα εφαρμόσει.

«Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα», είπε ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στο Mega.

«Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή», πρόσθεσε.

Ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων μάλιστα σημείωσε ότι για τη συγγραφή του νόμου αυτού αγνοήθηκε το υπουργείο, ενώ τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων