ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κερέ (ΕΚΤ): Οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει να συζητήσουν για το ελληνικό χρέος

Κερέ (ΕΚΤ): Οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει να συζητήσουν για το ελληνικό χρέος

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο Μπενουά Κερέ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, λέει για το ελληνικό χρέος: «Δεν υπάρχει πλέον αντιπαράθεση ως προς αυτό. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συζητήσουν για το ελληνικό χρέος».

Ο Κερέ σημειώνει ότι «το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα πρέπει να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος, αλλά να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο που θα είναι ωφέλιμος για την ελληνική οικονομία. Όποια μορφή και αν πάρει η αναδιάρθρωση του χρέους, το σημαντικό παραμένει να είναι η εφαρμογή των μέτρων που θα ενισχύσουν την ελληνική οικονομία και θα εγγυηθούν τη σταθερότητα των δημόσιων οικονομικών».

Ο Κερέ αναφέρει ακόμα πως αυτά που ζητούν οι πιστωτές από την Ελλάδα δεν αποτελούν ούτε τιμωρία ούτε εφαρμογή ενός αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού.

«Το κλειδί για την επιτυχία του προγράμματος είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει σαφές στους πολίτες ότι τα μέτρα δεν ζητούνται ως μια τιμωρία. Το μεταρρυθμιστικό πλάνο δεν σκοπεύει να επιβάλει έναν αχαλίνωτο νεοφιλελευθερισμό, αλλά είναι αναγκαία για να διαμορφωθεί το κατάλληλο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό μοντέλο ενός σύγχρονου κράτους και να τονώσει την ελληνική οικονομία προς το συμφέρον όλων. Αυτό είναι κάτι που μέχρι τώρα το ελληνικό κράτος έχει αποτύχει να το καταφέρει».

Σχετικές ειδήσεις