ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζάιμπερτ: Η πληρότητα της συμφωνίας προηγείται της ταχύτητας

Ζάιμπερτ: Η πληρότητα της συμφωνίας προηγείται της ταχύτητας

Η γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι ευκταία, όμως για τη Γερμανία είναι πιο σημαντικό η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της επί τρίτου προγράμματος βοήθειας να είναι «εξαντλητική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριών ετών, ένα πρόγραμμα με έναν σημαντικό κατάλογο μεταρρυθμίσεων και άλλων μέτρων, ένα πρόγραμμα που οφείλει να είναι μια σταθερή και μακροπρόθεσμη βάση για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί» ανέφερε ο Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Κατά συνέπεια, (...) η πληρότητα προηγείται της ταχύτητας» πρόσθεσε.

Στο ίδιο πνεύμα, ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε πως «η ποιότητα προηγείται της ταχύτητας».

Ωστόσο «είμαστε έτοιμοι για μια γρήγορη εξέταση (της συμφωνίας) αν αυτό είναι απαραίτητο» δήλωσε ο Γιεργκ Βαϊσγκέρμπερ, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν έχει παρουσιασθεί κανένα κείμενο.

Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε υπενθύμισε πως η Γερμανία θέλει αυτή η συμφωνία να περιέχει «ένα δημοσιονομικό σχέδιο και σχέδιο χρηματοδότησης που να είναι φιλόδοξα, μια αξιόπιστη στρατηγική ιδιωτικοποίησης και μια βιώσιμη μεταρρύθμιση των συντάξεων».

Σχετικές ειδήσεις