ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εκλείψει

UBS: Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εκλείψει

Παρά την ικανοποίηση για τη διαφαινόμενη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ο οικονομολόγος της UBS Wealth Management, Dean Turner, σπεύδει να υπογραμμίσει ότι η χώρα δεν έχει ακόμη ξεφύγει τον κίνδυνο.

Όπως αναφέρει σε report του ο κ. Turner, η Ελλάδα, όπως όλα δείχνουν θα κατορθώσει να αποπληρώσει το χρέος της προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου, αλλά οι κίνδυνοι για τη χώρα παραμένουν, με αυτόν του Grexit να είναι ο κυριότερος, καθώς κατά τον κ. Turner «δεν έχει εκλείψει εντελώς σε καμία περίπτωση».

Υποστηρίζει ακόμη ότι υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις, όπως η ψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο και από κάποια των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, με σημαντικότερο όλων αυτό της Γερμανίας. Πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά και οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, αλλά και ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να επιτύχει τους έστω και υποβαθμισμένους στόχους για τα δημοσιονομικά της μεγέθη, εντός του 2015.

Πηγή: newmoney.gr

Σχετικές ειδήσεις