ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» για την άμεση έναρξη του ελληνικού τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου

«Πράσινο φως» για την άμεση έναρξη του ελληνικού τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου

Το …εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη του ελληνικού τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) δόθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, με το διευθύνοντα σύμβουλο του TAP Ian Bradshaw, το διευθυντή για την Ελλάδα Rikard Scoufias και το διευθυντή Εξωτερικών Υποθέσεων Michael Hoffmann.

Όπως γνωστοποιήθηκε από το ΥΠΑΠΕΝ, «πραγματοποιήθηκε εκτενής και ουσιαστική συζήτηση για τις εκκρεμότητες του έργου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η έναρξη του ελληνικού τμήματος. Σε αυτές, περιλαμβάνονται τεχνικά ζητήματα, που, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη συνέχεια, όσο και το μείζον ζήτημα της αναγκαίας αποσαφήνισης όλων των όρων και προϋποθέσεων για την πρόοδο του αγωγού».

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύσκεψη ανάμεσα σε εντεταλμένα στελέχη των δύο πλευρών, προκειμένου να συζητηθούν και να λυθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ως αναγκαίο βήμα, ώστε να ενεργοποιηθούν τα επόμενα στάδια προς την κατεύθυνση της έναρξης των εργασιών του έργου.

Σχετικές ειδήσεις