ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκλογές - Κομισιόν: Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος

Εκλογές - Κομισιόν: Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα (21/08/2015) ότι δεν ανησυχεί για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος διάσωσης μετά την παραίτηση που υπέβαλε χθες ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις υποστηρίχθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ «ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ» ΘΕΛΕΙ Ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ - ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

«Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποφασιστεί από την ελληνική κυβέρνηση και έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή. Ανεξάρτητα από τις εκλογές, οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε σήμερα προσερχόμενος σε σύσκεψη του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου ότι «η ανακοίνωση των εκλογών δεν αποτελεί από μόνη της παραβίαση της συμφωνίας».

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, διευκρινίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί από τις προηγούμενες ημέρες από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά έμαθε για την απόφασή του το απόγευμα της Πέμπτης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μετά τις εκλογές η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

«Επιτρέπεται η διεξαγωγή εκλογών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνουν το συντομότερο δυνατόν «ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος που χάνεται».

Όσον αφορά την αντίδραση της Γερμανίας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, επικαλούμενο κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης, αναφέρει ότι η καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ελπίζει σε περισσότερη σταθερότητα, μέσω της νέας κυβέρνησης. Η κ. Μέρκελ ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τη Βραζιλία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«H βοήθεια υπό τον ΕΜΣ και οι απαραίτητες γι' αυτήν μεταρρυθμίσεις έχουν συμφωνηθεί με το ελληνικό κράτος, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ισχύει, επομένως, ό,τι έχει συμφωνηθεί», δήλωσε ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Γενς Σπαν, στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Περιμένουμε ότι οι υποσχεθείσες μεταρρυθμίσεις θα υλοποιηθούν ως το φθινόπωρο» πρόσθεσε ο κ. Σπαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σχετικές ειδήσεις