ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Ο Τσίπρας ξέρει πως μόνο με τη βοήθεια των εταίρων θα βγει η χώρα από την κρίση

Ρέγκλινγκ: Ο Τσίπρας ξέρει πως μόνο με τη βοήθεια των εταίρων θα βγει η χώρα από την κρίση

Τη βεβαιότητα πως ο Αλέξης Τσίπρας θα εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία για να εφορμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, εκτίμησε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM. Ο ίδιος τόνισε πως το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας παραμένει σε ισχύ μόνο αν πληρούνται οι προϋποθέσεις της συμφωνίας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, φαίνεται καθησυχασμένος σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών. Όπως μάλιστα είπε πως «μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ πιθανό να έχει πιο σταθερή πλειοψηφία κα στη Βουλή αλλά και στο κόμμα του, σε σχέση με τώρα».

Ο Ρέγκλινγκ μιλώντας για τον υπουργό οικονομικών είπε ότι πρόκειται για έναν σοβαρό διαπραγματευτικό εταίρο και ότι έχει δεσμευθεί εκ μέρους της Ελλάδας για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Τόσο εκείνος όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ξέρουν τώρα ότι θα μπορέσουν να οδηγήσουν την Ελλάδα έξω από την κρίση μόνο με τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων και των δανείων μας, συμπλήρωσε με νόημα.

Ο Ρέγκλινγκ επανέλαβε ότι οι επενδυτές δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση οπότε η εξάρτηση της χώρας από τα δάνεια του ESM είναι μονόδρομος για την εξασφάλιση ρευστότητας.

Σχετικές ειδήσεις