ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Σύσκεψη για «χαλάρωση» των capital controls

ΥΠΟΙΚ: Σύσκεψη για «χαλάρωση» των capital controls

Σειρά παρεμβάσεων για τη διευκόλυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη συμμετοχή του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρο Μητράκο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Νικόλαο Φράγκο και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Ιωάννη Μούργελα με στόχο την τόνωση της ρευστότητας.

Οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν, εξετάστηκαν άμεσα από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την άμεση υλοποίησή τους.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός αποφάσισε ότι καθ όλη την προεκλογική περίοδο αναστέλλονται οι δράσεις δημοσιότητας προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου εποπτευόμενου φορέα.

Όπως έγινε γνωστό, η αναστολή καλύπτει κάθε δράση που προβάλλει και διαφημίζει προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή μη, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον Τύπο και το διαδίκτυο, όπως επίσης και τη συμμετοχή σε εκθέσεις μη μόνιμου χαρακτήρα και σεμινάρια ή ημερίδες που δεν προβλέπονται από την υλοποίηση προγραμμάτων.

Σχετικές ειδήσεις