ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απάντηση ΥΠΟΙΚ στις καταγγελίες Κιουτσούκη για Χουλιαράκη

Απάντηση ΥΠΟΙΚ στις καταγγελίες Κιουτσούκη για Χουλιαράκη

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις καταγγελίες του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ και πρόεδρου της ΔΑΚΕ Νίκου Κιουτσούκη ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αλλοίωσε τη σύνθεση της εθνικής αντιπροσωπείας των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και απέκλεισε τον κ. Κιουτσούκη από αυτή εξέδωσε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Κιουτσούκης κατήγγειλε χθες τον κ. Χουλιαράκη πως «αυθαίρετα και ετσιθελικά» σε αγαστή συνεργασία με την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ αλλοίωσε τη σύνθεση της εθνικής αντιπροσωπείας των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) προσπαθώντας να αποκλείσει τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ.

«Η προσπάθεια του κ. Χουλιαράκη να αντικαταστήσει με "λαθραίο τρόπο" και με υπόγειες συνεννοήσεις χωρίς κανέναν διάλογο και καμία επίσημη ενημέρωση προς τους εμπλεκόμενους στην αλλαγή του σχετικού εγγράφου που είχε αποστείλει ο μέχρι χθες προϊστάμενός του και απελθών υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος μας θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα αναφέρονται τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) τίμησε τη χώρα μας επιλέγοντας έναν Έλληνα, τον κ. Γεώργιο Ντάση της ΓΣΕΕ, ως νέο πρόεδρό της για την ομάδα των εργαζομένων.

Η αντικατάστασή του από άλλο εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ θα είχε ως συνέπεια να απολέσει η Ελλάδα το προνόμιο της προεδρίας του θεσμού αυτού.

Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, το υπουργείο Οικονομικών αποκατέστησε τον κ. Ντάση ως εκπρόσωπο στην ΕΟΚΕ και στηρίζει αυτή την επιλογή».

Σχετικές ειδήσεις