ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα στο Λονδίνο το 10ο επενδυτικό Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Σήμερα στο Λονδίνο το 10ο επενδυτικό Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Σήμερα ξεκινάει στο Λονδίνο με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη το 10ο επενδυτικό Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο 11 Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση

της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Ο κ. Χουλιαράκης αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα το μεσημέρι, την παρουσίαση του προς τους συμμετέχοντες, fund managers, στελέχη επενδυτικών εταιρειών, αναλυτές και εκπροσώπους των ελληνικών εισηγμένων.

Ο κ. Χουλιαράκης υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, τον περασμένο Φεβρουάριο ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών και από τη θέση αυτή συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, ως βασικό μέλος της ελληνικής ομάδας που πραγματοποίησε τη νέα διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.

Στο roadshow του Χρηματιστηρίου θα συμμετάσχουν 30 εισηγμένες εταιρείες, κα κατά τη διάρκειά του οι ξένοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τα πλέον αρμόδια χείλη, για την υφιστάμενη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας με τους δανειστές και την υλοποίηση των δεκάδων προαπαιτούμενων ούτως ώστε να φθάσει η επόμενη κυβέρνηση στην επιθυμητή συμφωνία για το χρέος.

Στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης οι 30 εισηγμένες εταιρείες θα έχουν περισσότερα από 600 ραντεβού με επενδυτές στην βρετανική πρωτεύουσα.

Στους επενδυτές περιλαμβάνονται οι Μorgan Stanley, UBS, Blackrock ,Adelphi Capital, Argos, Armajaro, Belgravia Capital, Canyon Partners, Compass Asset Mgmnt, Fidelity, Gladstone Capital, Hermes, Invesco, Lazard, Lupus Alpha, Pimco και η T Rowe Price.

Το ερώτημα που θα κυριαρχήσει αφορά την επόμενη μέρα μετά τη νέα προσφυγή στις κάλπες και τι προοιωνίζεται για την οικονομία, το Χρηματιστήριο και την πορεία των επιχειρήσεων.

Σε επίπεδο συμμετοχής, στο Λονδίνο θα παραβρεθούν οι επικεφαλής και τα στελέχη 30 εισηγμένων, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Εurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Αttica Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Αegean, Σωλ. Κορίνθου, Ελλάκτωρ, ΕΛΤΕΧ Ανεμος, FF Group, Fourlis, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Grivalia, ΕΛΠΕ, Intralot, Lamda Development, MIG, Motor Oil, ΔΕΗ, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, Βιοχάλκο και ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών).

Σχετικές ειδήσεις