ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχωρούν οι κινεζικές μετοχές μετά τα στοιχεία για τη μεταποίηση

Υποχωρούν οι κινεζικές μετοχές μετά τα στοιχεία για τη μεταποίηση

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, λόγω της υποχώρησης των διεθνών αγορών και των απογοητευτικών στοιχείων για την εγχώρια μεταποιητική δραστηριότητα που ενίσχυσαν τους φόβους για απότομη επιβράδυνση της οικονομίας.

Ο δείκτης CSI300 των μεγαλύτερων εισηγμένων μετοχών στη Σανγκάη και το Σενζέν υποχώρησε κατά 2,3% στις 3.263,03 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 2,2% στις 3.115,89 μονάδες.
Ο προκαταρκτικός δείκτης PMI για τον Σεπτέμβριο, που αποτυπώνει την δραστηριότητα στον κινεζικό μεταποιητικό κλάδο, υποχώρησε απρόσμενα για έβδομο συνεχή μήνα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εξίμισι ετών.
Συγκεκριμένα, ο προκαταρκτικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Caixin/Markit διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στις 47,0 μονάδες – η χειρότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2009 – από τις 47,3 του Αυγούστου και έναντι των προβλέψεων της αγοράς για 47,5 μονάδες.
Το κλίμα στις μεγαλύτερες ασιατικές επιχειρήσεις επιδεινώθηκε το τρίτο τρίμηνο με ρυθμό ρεκόρ λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα και στους κινδύνους που δημιουργεί για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με έρευνα της Thomson Reuters/INSEAD.
Όλοι οι βασικοί κλάδοι δέχθηκαν πιέσεις, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται στο δείκτη των εταιριών ενέργειας, που υποχώρησε κατά 3,5%.

Σχετικές ειδήσεις