ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικά η Ευρώπη μετά τις δηλώσεις της Τζάνετ Γιέλεν

Ανοδικά η Ευρώπη μετά τις δηλώσεις της Τζάνετ Γιέλεν

Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων σχεδόν δύο εβδομάδων κατέγραφαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα του οκταμήνου, μετά τις χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) Τζάνετ Γιέλεν που είπε ότι είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια αργότερα φέτος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Τα σχόλιά της βοήθησαν να αποσαφηνισθεί το σκεπτικό της Fed, μετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας για διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα, η οποία προκάλεσε σύγχυση στους επενδυτές για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων και για εντονότερες διακυμάνσεις στις αγορές.
Ο δείκτης Stoxx Europe 600 ανέκαμπτε μετά τις χθεσινές απώλειες καταγράφοντας νωρίτερα άνοδο 2,4%.
Σύμφωνα με τον Κάρστεν Χιλκ, διαχειριστή κεφαλαίων στην Union Investment στη Φρανκφούρτη, η άνοδος της αγοράς είναι «περισσότερο ένα ράλι ανακούφισης» μετά τα σχόλια της Γιέλεν.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντέστρεψαν κάποιες από τις απώλειές τους, με την BMW και τη Renault να καταγράφουν άνοδο 4,6%, ενώ κέρδη 2,3% σημείωνε η μετοχή της Volkswagen. Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχυόταν 2,3% αφού χθες υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Δεκέμβριο.

Σχετικές ειδήσεις