ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Με τον Τσίπρα λέγαμε ότι θα παραιτηθούμε αν μας ανάγκαζαν να πάρουμε νέο δάνειο

Βαρουφάκης: Με τον Τσίπρα λέγαμε ότι θα παραιτηθούμε αν μας ανάγκαζαν να πάρουμε νέο δάνειο

Σε μία νέα αποκάλυψη, αδειάζοντας για μία ακόμη φορά τον Αλέξη Τσίπρα, προέβη ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στη γαλλική ιστοσελίδα Mediapart, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως μαζί με τον πρωθυπουργό είχαν «συμφωνήσει» να παραιτηθούν σε περίπτωση που οι δανειστές τούς επέβαλαν να πάρει η Ελλάδα τρίτο δάνειο, ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «τελικά δεν έκανε αυτή την επιλογή».

«Με τον Αλέξη λέγαμε κάθε μέρα, μήνας μπει, μήνας βγει ότι θα παραιτηθούμε αν μας υποχρεώσουν να αποδεχθούμε ακόμα ένα δάνειο, ένα δάνειο-φονιά που θα μας γονάτιζε οικονομικά, ότι θα παραδίδαμε τα κλειδιά των υπουργείων μας στην αντιπολίτευση και θα λέγαμε: Το έχετε ξαναϋπογράψει, το αποδέχεστε, ορίστε και τα κλειδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Αφού υπογράμμισε ακολούθως ότι από τις 27 Απριλίου και τη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας κατάλαβε ότι πλέον είχε αρχίσει η απαξίωσή του, χαρακτήρισε κομψά… γλάστρα τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υπερηφανεύεται ότι στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας.

«Βρισκόταν εκεί, ήταν παρών, αλλά δεν έπαιξε κανένα ρόλο», σημείωσε.

Για το… περιβόητο, τέλος, plan B ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «δεν ήταν κάτι το παράλογο ή το άτιμο ή το εγκληματικό, αλλά απλά ένα σχέδιο που θα τιμωρούσε όσους θα τιμωρούσαν την Ελλάδα με το κλείσιμο των τραπεζών».

Σχετικές ειδήσεις