ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Η αξιολόγηση των τραπεζών συνδέεται άμεσα με το μνημόνιο

Ντομπρόβσκις: Η αξιολόγηση των τραπεζών συνδέεται άμεσα με το μνημόνιο

Το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας έχει μικρά περιθώρια για καθυστερήσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Η αξιολόγηση των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών συνδέεται με το πρόγραμμα βοήθειας προς τη χώρα, που έχει στόχο να ενισχύσει το κλίμα εμπιστοσύνης ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, είπε ο Ντομπρόβσκις στο Bloomberg. Κατά συνέπεια, πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο, είναι πρώιμο να συζητά κανείς το να διαχωριστούν τα διαρθρωτικά ορόσημα για τις τράπεζες από τους στόχους της διάσωσης.

«Μπορούμε πάντα να κοιτάζουμε τεχνικές λύσεις αλλά είναι σημαντικό να έχουμε πρόοδο σε ό,τι αφορά το συνολικό πρόγραμμα» είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν στο Bloomberg. Η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των εταίρων της στην ευρωζώνη και «σε πολλές χώρες η πρώτη αξιολόγηση θεωρείται σημαντικός δείκτης», πρόσθεσε, στις δηλώσεις του προς το πρακτορείο.

«Επί του παρόντος, θα έλεγα ότι τα πράγματα είναι λίγο-πολύ σε καλό δρόμο, άρα είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές αρχές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», είπε επίσης ο Ντομπρόβσκις, ο οποίος σχεδιάζει να έχει συζητήσεις στην Ελλάδα για την προσπάθεια διάσωσης στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Bloomberg. Γίνεται «εντατική δουλειά» προκειμένου να υπάρχει συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και να τη βοηθήσουμε να πετύχει τα διαρθρωτικά ορόσημά της, κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις