ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτίου: Σύστημα κοινωνικής προστασίας με διεύρυνση δικαιούχων

Φωτίου: Σύστημα κοινωνικής προστασίας με διεύρυνση δικαιούχων

«Μαγειρέματα» από τηναναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Θεανώ Φωτίου, η οποίαχαριτολογώντας βασισμένη στη δική της προηγούμενη δήλωση για τα γεμιστά είπε πως «τελικά καλύτερο φαγητό είναι οι πίτες γιατί είναι φθηνότερες πιο φιλοσοφημένες, καθώς με λίγο αλεύρι κάνεις μια πίτα».

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, τόνισε πως ετοιμάζεται η κατάθεση νομοσχεδίου, το οποίο θα δημιουργεί νέο σύστημα κοινωνικής προστασίας που θα καταγράφει τους δικαιούχους και θα διευρύνει τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Τόνισε ότι «θα διαβουλευθεί όχι μόνο με τις κοινωνικές ομάδες αλλά και με όλα τα κόμματα για το ΕΣΥ κοινωνικής προστασίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την κάρτα αλληλεγγύης η υπουργός είπε πως «το όνειρό της είναι να καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι πέραν των 145 χιλιάδων» σημειώνοντας πως «είναι σε αναζήτηση σχετικού κονδυλίου 80 εκατομμυρίων».

Η κ. Φωτίου – ερωτηθείσα σχετικά - υποστήριξε ότι «τα εύκολα θέματα είναι η επίλυση με τους επίορκους υπαλλήλους και την τιμωρία τους χαρακτηρίζοντας το ποσοστό τους πολύ μικρό το οποίο θα εντοπιστεί και θα λυθεί». «Δεν θα το αφήσουμε να πλανάται ως σκιά αυτό το 0,5 - 0,1 %» , πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις