ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Εργασίας: Ψευδείς οι ισχυρισμοί της ΝΔ για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Υπουργείο Εργασίας: Ψευδείς οι ισχυρισμοί της ΝΔ για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Καμία εγκύκλιος δεν αλλάζει το νόμο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, λέγοντας «έχει και η υποκρισία τα όριά της!»

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή προηγούμενο σχετικό σχόλιο της ΝΔ, αναφέρει: «Οι ισχυρισμοί του κόμματος της ΝΔ περί δήθεν νέων αυξήσεων των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πέραν των αυξήσεων στις οποίες προέβη η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι απολύτως ψευδή, πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό ότι καμία εγκύκλιος δεν αλλάζει νόμο»!

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται «Η πρόβλεψη του Ν.3863/2010 («νόμος Λοβέρδου») για ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας εκπληρώθηκε με το Ν. 4093/2012 («Μεσοπρόθεσμο» κυβέρνησης Σαμαρά) που αύξησε τα όρια από το 60Ο στο 62Ο και από το 65Ο στο 67Ο έτος ηλικίας. Η αναφορά στο προσδόκιμο όριο δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτό έχει προσδιοριστεί από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat, με αυστηρά επιστημονικά μετρήσιμα δεδομένα και έχει ενσωματωθεί στους προαναφερθέντες νόμους. Συνεπώς, δεν προκύπτει νέα αύξηση αυτών των ορίων ηλικίας ούτε από το νόμο, ούτε από την εγκύκλιο»

«H εγκύκλιος που εκδόθηκε χθες αφορά μόνο στα ποσά των κατώτατων ορίων συντάξεων γήρατος (πρόωρες συνταξιοδοτήσεις) και όχι σε συντάξεις άλλων κατηγοριών (αναπηρίας, παραπληγικών, βαρέων κλπ)» υπογραμμίζεται.

«Επιτέλους, και η υποκρισία έχει τα όριά της!», προστίθεται.

Ρoή Ειδήσεων