ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήλωση «βόμβα» από Μοσκοβισί: Θα χρειαστούν νέα μέτρα εκτός μνημονίου!

Δήλωση «βόμβα» από Μοσκοβισί: Θα χρειαστούν νέα μέτρα εκτός μνημονίου!

Η κόλαση είναι εδώ, κι όπως φαίνεται δεν την έχουμε ζήσει ολόκληρη - Οι απαιτήσεις των δανειστών θα συνεχιστούν και με μέτρα εκτός μνημονίου - Άμεση προώθηση των μεταρρυθμίσεων ζητά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί και στέλνει μήνυμα ότι χρειάζονται νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

Η ταλαιπωρία που αναμένεται να υποστεί ο ελληνικός λαός, δεν φαίνεται να έχει τέλος. Εκτός από τις λίστες με τα προαπαιτούμενα που πρέπει να περάσουν τον Οκτώβριο, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ομολογούν ότι θα ζητήσουν κι άλλα μέτρα από το οικονομικό επιτελείο. Με μια δήλωση - βόμβα, ο κ. Μοσκοβισί τονίζει ότι θα ζητηθούν και άλλα μέτρα εκτός μνημονίου.

Το ερώτημα που προκύπτει από τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μοσκοβισί είναι αν τελικά υπήρχε κρυφή ατζέντα μέτρων στις συνομιλίες του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές, κάτι που είχε ισχυριστεί πολλές φορές από το βήμα της Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην προεκλογική περίοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Μοσκοβισί σημειώνει πως το μήνυμα που θα μεταφέρει στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά την συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Δευτέρα 5 Οκτωβρίου είναι πως απαιτούνται νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων, τα οποία «εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών, εμπροσθοβαρή μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα, παροχή βοήθειας στις ελληνικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και για την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα».

«Πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση για όλους, καθώς όσο πιο γρήγορα ψηφιστούν και εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, τόσο πιο αποτελεσματικά θα συνεχίσει το πρόγραμμα», προσθέτει.

Σημειώνει επίσης «θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και την ψήφιση των επόμενων βημάτων της συμφωνίας τις προσεχείς εβδομάδες».

Ο κ. Μοσκοβισί προειδοποιεί επίσης ότι ο καλύτερος τρόπος για να εμπνεύσει η Ελλάδα εμπιστοσύνη στις αγορές είναι να «αποδείξει εμπράκτως την ετοιμότητα και ικανότητα να ολοκληρώσει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που συμφώνησε».

Ο Πιερ Μοσκοβισί εκτιμά ότι η Ευρώπη έχει ξεπεράσει τα χειρότερα της κρίσης.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, σημειώνει ότι εκτιμώνται ιδιαίτερα οι προσπάθειες που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

Σχετικές ειδήσεις